top of page
  • 84wqhs17

Tko je bolji u kockanju: muškarci ili žene?



Danas ćemo pokušati odgovoriti na prastaro pitanje: imaju li muškarci ili žene veće šanse za uspjeh kada je u pitanju kockanje?

Tko stvarno ima čelične živce? Tko se raspada pod pritiskom? Čiji će blef biti pozvan? Dok društvo teži jednakosti, mijenja li se akcija za blackjack stolom za XX ili XY još uvijek drži sve kromosomatske karte?

1. Statistički govoreći

Otkako je prvi spiljski čovjek srušio mamuta na tlo, muškarci su tradicionalno preuzimali rizike, ostavljajući žene kod kuće da odgajaju sljedeću generaciju neandertalaca. Vremena se mijenjaju. Iako je sportsko klađenje još uvijek uglavnom muški svijet, to je čak i novac na parketu kockarnica u kojem sve više i više žena zaglavi. Istraživanje u SAD-u pokazalo je da muškarci imaju dvostruko veću vjerojatnost (69% naspram 31%) nego žene da se uključe u klađenje Kockanje.

U međuvremenu, nedavna studija o online klađenju u New Jerseyju otkrila je da su 40% igrača online kasina žene. U prvih 10% igrača taj je broj bio još veći. Kada je u pitanju bingo, više od dvije trećine igrača su žene. Dakle, jedno je jasno: žene su definitivno igračice i vole kockati jednako kao i muškarci. Pitanje je: jesu li bolji?

2. Snaga mozga

U međuvremenu… u Tel Avivu… Mozgovi: veliki, sivi, šuškavi, stvari u našim glavama. postojimo u našem mozgu; filozofska zagonetka i mjesto gdje se odlučujemo pogoditi 17, ako djelitelj drži 8. To je također fokus izraelske neuroznanstvenice Daphne Joel koja se specijalizirala za moždane mehanizme i funkcije.

Jedno od ključnih područja Joelovog revolucionarnog istraživanja je razlika između muškog i ženskog mozga. Nakon godina proučavanja, rigoroznog testiranja i detaljne analize, kratak odgovor na pitanje je ne. Nema značajne razlike između muškog i ženskog mozga. Kada je u pitanju sivilo, na parketu kasina sve je pošteno i pošteno.

3. Anonimno

Ravnomjerno uravnoteženi mozgovi su jedna stvar. Nažalost, u svijetu još uvijek postoje velike razlike u stavovima prema spolu. Nedavna studija Pew Researcha otkrila je da je najcjenjenija osobina kod žena bila privlačnost (35%), zatim empatija i njegovanje sa 30%, a ambicija i vodstvo sa samo 9%. Za muškarce, poštenje i moral bili su na vrhu s 33%, a slijede ih uspjeh s 23% i ambicija s 19%.

Deprimirajuća vijest je da 28% ispitanika smatra da su ambicija, vodstvo i asertivnost negativne osobine žena. U kasinu, povjerenje je faktor kod mnogih igara. Igrači blackjacka moraju znati kada napraviti potez, a igrači pokera trebaju čelične živce.

Online igranje bilo je blagodat za igračice. Možete igrati kod kuće, daleko od muških pogleda, i bez straha od krive igre za blackjack stolom. Za nekoga tko je znatiželjan o kockarnici, online okruženje je savršeno mjesto za umočiti prst u njega.

4. Najbolji par

Velika većina online casino igara temelji se na sreći. Jedan od najpopularnijih izuzetaka je poker. Ovdje se igrači bore jedan protiv drugoga i sve ide. Iako su žene još uvijek relativno slabe na terenu, postoji nekoliko ozbiljnih igračica koje se slažu za stolovima.

Na vrhu tablice je Vanessa Selbst koja je – u vrijeme pisanja ovog teksta – osvojila više od 11 milijuna dolara. Odmah iza nje je Amerikanka Kathy Leibert sa 6,2 milijuna dolara, a slijedi ju dugogodišnja igračica i žena poker evangelistica Annie Duke.

5. Društvene igre

Još jedna ključna rodna razlika odnosi se na vrstu igara koje se igraju. Izvješće Sveučilišta Greenwich ispitalo je vrste igara koje igraju muškarci i žene. Nacionalna lutrija podijeljena je 50/50, ali muškarci će daleko vjerojatnije igrati na konjima.

Žene – s druge strane – imaju društveniji pristup igrama. Umjesto toga biram igre poput binga. Za njih je online igranje sve o opuštanju, zabavi i uživanju u društvu svojih prijatelja.

U zaključku:

Dakle... tko pobjeđuje? Je li Big Daddy ili Big Mummy na podu kasina? Istraživanja i znanost pokazuju da je sve u odgoju - a ne u prirodi. Kada je riječ o igricama, muškarci i žene imaju istu osnovnu opremu i mogućnosti.

Samo društvo ženama stvara barijeru. Međutim, rast internetskog igranja ženama olakšava iskušavanje sreće na automatima i stolovima te uživanje u maloj akciji u kasinu. Posao s igrama na sreću ne diskriminira; igrači svih spolova su dobrodošli da se prijave i zabave.


Pročitajte i članak o casina u Hrvatskoj

3 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page